torsdag den 1. oktober 2009

Malcolm Middleton, d. 30. september 2009, Voxhall


Fin optræden af den ironiske sortseer fra Skotland
Jeg stødte første gang på Malcolm Middleton for nogle år tilbage, hvor jeg fik ham anbefalet. Jeg lyttede lidt til ham, og erfarede at det var nogle melankolske tekster, leveret på en forfriskende afslappet og ironisk måde. Der var, og er, ingen selvhøjtidelighed der. Ikke fordi Malcolm Middletons sange ikke kan bære det, for det kan de nu sagtens, men hele hans storbritiske-humor univers kan tale til selv den største pessimist såvel som den største optimist – og det synes jeg er lidt af en bedrift.

Jeg var naturligvis nysgerrig – for at se giraffen som man jo siger. Og i levende live ser Malcolm Middleton også lige så afslappet ud, som det tilbagelænede tekstunivers hans musik kredser om, hvor især kærlighed er emnet. For at bruge klichéen, så ligner han en ganske almindelig skotte, der ligeså godt kunne være på vej til fodboldkamp med sine ’mates’, iført en polyester zipper. Der er ikke så mange fancy-smancy dikkedarer. Ud over små vittige kommentarer indimellem, så lader han det der betyder noget, være i centrum og det er skottens sange.

Musikalsk var koncerten meget professionelt udført. De spillede en god time, og som ekstra numre, fik publikum lov til at komme med forslag til de fem studiealbums som det er blevet til – i akustisk form. Egentlig var det her, nerven i Malcolm Middletons sange kom tydeligst frem – for man tror bare på ham, når han står der med sin akustiske guitar og krænger sin sjæl og sine problemer ud. Bandet skal dog have kredit for, at levere et fint supplement i form af programmerede beats og bas, guitar, trommer og kor. Både de spidsfindige korstemmer og de støjende guitarelementer, var med til at understrege Malcolm’s fine pointer.

Selvom bandet virkede en smule matte, som muligvis glædede sig til at afslutte deres tour om en uge, så holdte de en god kontakt til publikum. Men med en så dygtig sangskriver som Malcolm Middleton, så kunne man godt have undet dem et lidt større publikum. Overordnet var det en god koncert, der på trods af et lavt energi niveau, kom flere alen over mange andre i samme genre.

Malcolm Middletons Myspace

Ingen kommentarer: